خوردن این ماهی یعنی نوشیدن یک ماه آب آلوده!
به گزارش وبلاگ گوگل، محققان بعلاوه محاسبه کردند که خوردن تنها یک ماهی آب شیرین برابر با آشامیدن یک ماه آب آلوده به آلاینده PFOS به اندازه 48 در تریلیون است. در این مطالعه همچین آمده است که سطح کل PFAS در ماهی های آب شیرین 278 برابر بیشتر از آن چیزی است که در ماهی های تجاری به فروش می رسد.
مطالعات تازه نشان می دهد که خوردن یک ماهی آب شیرین صید شده در رودخانه یا دریاچه های ایالات متحده، معادل نوشیدن یک ماه آب آلوده به مواد آلاینده شیمیایی است.
مواد شیمیایی معروف به PFAS (مواد پر- و پلی فلوئوروآلکی) برای اولین بار در دهه 1940 برای مقاومت در برابر آب و گرما فراوری شد و اکنون در وسائلی مانند تابه های نچسب، منسوجات، فوم های اطفاء حریق و بسته بندی مواد غذایی استفاده می گردد.
پایداری و تخریب ناپذیری PFAS باعث شده آلاینده های ناشی از آن در طول زمان در هوا، خاک، دریاچه ها، رودخانه ها، غذا، آب آشامیدنی و حتی بدن ما تجمع یابند. تحقیقات نشان می دهد این آلاینده می تواند تاثیرات مخربی از جمله آسیب کبدی، کلسترول بالا، کاهش پاسخ های ایمنی و ایجاد انواع مختلفی از سرطان بر سلامت افراد داشته باشد. همین امر باعث شده است که درخواست ها برای اعمال مقررات سخت گیرانه تر در استفاده از PFAS افرایش یابد.
به همین دلیل تیمی از محققان برای کشف آلودگی PFAS در ماهی های صید محلی، تحقیقاتی را بر روی بیش از 500 نمونه ماهی صید شده از رودخانه ها و دریاچه های سراسر ایالات متحده بین سال های 2013 تا 2015 انجام دادند که نتایج آن به تازگی در مجله تخصصی Environmental Research منتشر شده است.
بر اساس این مطالعات میانگین سطح ماده شیمیایی PFAS در ماهی ها 9500 نانوگرم بر کیلوگرم بوده است. محققان بعلاوه محاسبه کردند که خوردن تنها یک ماهی آب شیرین برابر با آشامیدن یک ماه آب آلوده به آلاینده PFOS به میزان 48 در تریلیون است. در این مطالعه همچین آمده است که سطح کل PFAS در ماهی های آب شیرین 278 برابر بیشتر از آن چیزی است که در ماهی های تجاری به فروش می رسد.
بزرگترین تهدید شیمیایی قرن 21
دیوید اندروز، دانشمندی که این مطالعات را رهبری نموده است در این باره می گوید: من دیگر نمی توانم بدون فکر کردن به آلودگی PFAS به ماهی نگاه کنم. یافته های این مطالعه به ویژه به علت تأثیر این آلاینده بر جوامع محرومی که ماهی را به عنوان منبع پروتئین یا به دلایل اجتماعی و فرهنگی مصرف می نمایند، نگران نماینده بود. من از این که شرکت های سازنده و مصرف نماینده PFAS، دنیا را آلوده نموده اند و مسئولیتی در این زمنیه بر عهده نگرفته اند به شدت عصبانی هستم.
اندروز بعلاوه در ادامه خواهان اعمال مقررات سخت گیرانه تر برای خاتمه دادن به استفاده های غیر ضروری از PFAS شد. پاتریک برن، محقق در حوزه آلودگی زیست محیطی در دانشگاه جان مورز لیورپول نیز نتایج این تحقیقات را مهم دانست و گفت: این مطالعه به این علت بسیارمهم است که اولین شواهد را برای انتقال گسترده PFAS به طور مستقیم از ماهی به انسان ارائه می نماید. PFAS احتمالاً بزرگترین تهدید شیمیایی است که بشر در قرن بیست و یکم با آن روبرو است.
مطالعه در این زمینه پس از آن انجام شد که دانمارک، آلمان، هلند، نروژ و سوئد پیشنهادی را برای ممنوعیت PFAS به آژانس مواد شیمیایی اروپا ارائه کردند. آژانس در بیانیه ای بیان کرد، این پیشنهاد که یکی از گستره ترین درخواست ها در تاریخ اتحادیه اروپا بوده است پس از آن ارائه شد که پنج کشور اروپایی دریافتند که PFAS به میزان کافی کنترل نشده است و اعمال مقررات بیشتری در سراسر اروپا در این مورد احتیاج است.
منبع: یورونیوز
منبع: فرادید