فواید دید و بازدیدهای نوروزی
به گزارش وبلاگ گوگل، زندگی امروز /معمولا افراد با وجود نقاط مشترک، از بودن کنار هم بیشتر لذت می برند.

زندگی امروز / به نقل از زندگی آنلاین، در حدیث قدسی آمده است که خداوند فرمود: من رحمان هستم و نام رحم را از نام خود مشتق کرده ام، پس هر کس صله رحم کند و با بستگان خود پیوند نماید من او را با رحمت صله خواهم کرد.
بازدید هایی که از سر محبت و بخشش انجام می شوند، با خود محبت به همراه می آورند و این محبت و بخشش در زندگی انسان جاری می گردد.
کاهش افسردگی
بعضی کارشناسان معتقدند که ایرانیان به علت ارتباطات صمیمانه ای که با یکدیگر دارند کمتر از مردم کشورهای غربی درگیر این بیماری می شوند.
ایرانیان به مناسبت های مختلفی همانند شب چله و نوروز گرد هم جمع می شوند و الفت بین خودشان را افزایش می دهند که البته ضمن حضور رسم و رسومات قدیمی اعتقادات مذهبی هم به افزایش ارتباطات آنها یاری می نماید.
یکی از مهم ترین عوامل پیشگیری از افسردگی در جمع اطرافیان بودن و احساس آرامش و امنیت حاصل از آن است و دید و بازدید نوروزی و صله رحم می تواند این بیماری مزمن را به حداقل برساند.
سلامت جسم
تحقیقات زیادی نشان داده است که کسانی که هوش عاطفی بیشتری دارند و روابط اجتماعی بیشتری دارند از سلامت جسمی بیشتری برخوردارند و کمتر مریض می شوند. هر چقدر رابطه صمیمانه بیشتری با آدم ها داشته باشیم حالمان بهتر خواهد بود و در نتیجه سلامت جسمانی مان هم بهتر خواهد بود.
حمایت از سالمندان
به تازگی قانونی در چین به تصویب رسیده که افراد را ملزم می نماید در صورتی که از مسن ترهای خانواده جدا زندگی می نمایند، به آنها سر بزنند و رسیدگی نمایند و کارفرمایان باید به کارکنان خود اجازه دهند در صورت لزوم برای اینکار مرخصی بگیرند.
این قانون در واقع منعکس نماینده چالشی است که چین با آن روبروست که همان پیدایش جامعه مسن به علت قانون تک فرزندی است.
در حالیکه کشوری مانند چین برای حمایت از سالمندان خود چنین قانونی را وضع می نماید، در کشور ما چنین حمایتی به طور خودبه خود در خانواده ها وجود دارد.
در واقع دید و بازدیدهای نوروزی فضای مناسبی برای آگاه شدن از احوال بزرگان خانواده و ابراز محبت و حمایت هستند.
همه اینهایی که گفتیم از فواید بالقوه دید و بازدیدها بود اما چه کنیم که رفت و آمدها هم از حالت انجام وظیفه خارج گردد و هم لذت بخش تر باشد؟
پرهیز از روابط سمی
روابط سمی به آن دسته از روابط گفته می گردد که شامل خشونت، حسادت، نزاع و به طور کلی فضای منفی هستند. قطعاً ما نمی خواهیم زمان خود را برای دیدن کسانی بگذاریم که حاصل ملاقاتشان باری بر روح و روان ماست.
پرهیز از چنین بازدیدهایی که عموماَ جنبه انجام وظیفه سالانه دارند می تواند از بروز یا عمیق تر شدن خیلی از اختلافات جلوگیری کند و طرفین را از یک رابطه اجباری که حاصلی جز تیرگی و کدورت بیشتر ندارد نجات دهد.
محدود کردن طول ملاقات و سادگی
عده ای عید دیدنی را تبدیل می نمایند به مهمانی های طولانی و پرخرج در حالی که هدف، تازه کردن ملاقات و باخبر شدن از احوال هم است.
از طرفی با وجود تعداد زیاد دوستان و خویشاوندان، طولانی شدن زمان بازدید، هم می تواند خسته نماینده گردد و هم زمانی برای دیدن بقیه نماند. بهتر است
زمان تعیین و محدودی را برای اینکار اختصاص دهیم به طوری که همه بتوانیم از این روزها برترین و بیشترین استفاده را بکنیم.
از طرفی اگر همواره نگران پذیرایی از مهمانان باشیم بخشی از لذت ملاقاتشان را از دست می دهیم. در حالی که با یک پذیرایی ساده می توانیم همه از ملاقات هم لذت ببریم.
دست گذاشتن روی نقاط مشترک
معمولا افراد با وجود نقاط مشترک، از بودن کنار هم بیشتر لذت می برند. خوب است قبل از ملاقاتها به این فکر کنیم که چه نقاط مشترکی با این افراد داریم و چه موضوعاتی مورد علاقه ماست؟
با دانستن این نکات می توانیم موقع دید و بازدید جهت صحبت را به سمتی بکشانیم که همگی به آن کشش داریم و بنابراین آن مدت زمانی را که کنار هم می گذرانیم از مصاحبت یکدیگر لذت ببریم.
گلچین کردن ملاقاتها
عید دیدنی پیوندهای قدیمی را مستحکم تر می نماید و پیوندهای زخم خورده را التیام میدهد. اما در زمان محدودی که در اختیار داریم آیا می توانیم و منطقی است که همه کسانی را که می شناسیم ببینیم؟ شاید بهتر باشد عید دیدنی هایمان را هم مثل کارهای دیگر زندگی، اولویت بندی کنیم. به این معنی که به ضروری ترین و پربارترین ملاقاتها بپردازیم.
مسن ترها و کسانی که تنها هستند، دوستان و خویشاوندانی که به علت شرایط زندگی نیازمند رسیدگی بیشتر هستند جزو ملاقاتهای ضروری به تعداد می آیند.
کمی خلاقیت
یکی از تفریح های معمول خانواده ها وقتی در کنار هم هستند، دیدن کردن برنامه تلویزیونی مورد علاقه با هم است.
در حالیکه این کار می تواند تا حد زیادی تجربه لذت بخشی باشد اما نمی تواند جای تعامل فرد به فرد و رابطه مستقیم افراد با هم را پر کند. در واقع تلویزیون تبدیل شده به یک واسطه که گاهی بدون آن حرفی برای گفتن نیست.
واقعا در گذشته ای که نقش تلویزیون و برنامه های آن، تا این حد در زندگی مردم پر رنگ نبود، ارتباط آدم ها با هم چطور بود؟ از طرفی دید و بازدید لزوما نباید محدود به دیدن افراد در منزلشان باشد نوروز زمانی عالی برای بودن طبیعت است.
می توانیم عید دیدنی را به فعالیتی دسته جمعی و فرح بخش در طبیعت تبدیل کنیم. نوروز روزی است که خورشید برای اولین بار طلوع کرد و بادهای بارور ساز وزید و گل های زمین آفریده شد. یادمان باشد که نوروز، یک فرصت است؛ فرصت نو شدن و شاد زیستن.
فرصت ترمیم پیوندها، شاخه زدن و پیوند زدن، رشد و پروراندن. این فرصت را از دست ندهیم.
منبع: زندگی روز