لزوم تسهیل در همکاری دانشگاه های پزشکی و غیرپزشکی
به گزارش وبلاگ گوگل، منصور غلامی در مراسم افتتاح مرکز جامع سلول های بنیادی و پزشکی بازساختی که امروز در دانشگاه تربیت مدرس برگزار گردید اظهار کرد: ما در حوزه علوم و فناوری دستاوردهای ارزشمندی در دانشگاه ها و مراکز علمی پژوهشی داریم که حرف اول را در جهان در خیلی از رشته-گرایش ها می زند. آنچه که انتظار می رود این است که این یافته های علمی و توان دانشی را در اختیار جامعه و مردم عزیزمان برای برطرف نیازهای مختلف قرار دهیم.

وزیر علوم افزود: حرکت و گرایشی که به این سمت در بازه زمانی 10 ساله اتفاق افتاده است، یک شتاب امیدوار نماینده ای در سال های اخیر گرفته است. دسترسی به علوم نو و ابداع فناوری های نو یاری نموده که امروز در شرایطی قرار بگیریم که کم کم به سمت تامین احتیاجهای مهم و دانش بنیان در کشور حرکت کنیم و برای برطرف احتیاجها و متعاقب آن به کاهش وابستگی ها به سایر کشورها برسیم .
غلامی ادامه داد: از دکتر ستاری تشکر ویژه می کنم به این علت که در این سال هایی که در وزارت علوم حضور داشتم، همکاری های نزدیک، پشتیبانی های دلسوزانه و حمایت های آینده نگرانه ایشان بسیار به ما یاری کرد. بر خلاف آنچه در روزهای اول احساس دوگانگی بین این دو مجموعه وجود داشت و اینطور القا میشد ولی در حال حاضر می گویم که یکپارچکی و اتحاد و هماهنگی بسیار چاره ساز و کارساز است.
غلامی در ادامه تاکید نمود: ما در مجموعه دولت کوشش داریم که جهتها را باز کنیم و در این راستا سهل گیری بیشتری برای کوتاه کردن مراحل بروکراتیک در دستور کار قرار گرفته است و پیگیری کنیم .
وی با اشاره به جدایی مجموعه های علمی علوم پزشکی و مجموعه مربوط به علوم و فناوری گفت: باید کوشش کرد این دو مجموعه از لحاظ فکری و عملیاتی به یکدیگر نزدیک شوند. خوشبختانه دانشگاه تربیت مدرس با داشتن دانشکده علوم پزشکی، ظرفیت خوبی را دارد که به خوبی می تواند از آن استفاده کند.
وی با اشاره به اینکه حتما باید در مجموعه وزارت علوم و بهداشت کوشش گردد، جامعه علمی تا حد ممکن روز به روز به یکدیگر نزدیک شوند، توضیح داد: محل استقرار اغلب دانشگاه های بزرگ علوم پزشکی و غیر پزشکی نزدیک به هم است و باید تدابیری برای تشویق و تسهیل همکاری های این دو مجموعه اندیشیده گردد.
وزیر علوم افزود: ما در بخش مربوط به سلول های بنیادی که بخش مهم آن در حوزه پزشکی بازساختی به کارگرفته می گردد به اسم یک سرمایه بزرگ و به روز باید در همه جوانب مورد حمایت قرار گیرد؛ اینکه دانشگاه تربیت مدرس این پیش قدمی را انجام داده و مرکزی به این اسم فعال نموده و قرار است آن را تکمیل کند، اتفاق بسیار خوبی است و تبریک می گویم.
وی در ادامه اظهار داشت: شرکت هایی که در حوزه سلول های بنیادی فعالیت می نمایند، احتیاج به حمایت دارند اما این شرکت ها در آینده به درآمدهای خوبی دست خواهند یافت. جهان پیش بینی نموده در 2 دهه آینده جریان درآمدزایی در این حوزه جریان قوی و پرسودی است.
وی در انتها تاکید نمود: ما در کشور نباید نگاهمان را به تامین احتیاجهای داخلی معطوف کنیم؛ یکی از آفت های بزرگ پیش رو که ما را می تواند نگران کند، واردات محصولاتی است که شرکت های دانش بنیان برای فراوری آن محصولات اقدام نموده اند. در این راستا باید یک مدیریت و ساماندهی اتفاق بیفتد تا واردات محصولاتی که در داخل فراوری می گردد، کنترل و نظارت و از سوی دیگر جهت صادرات باید حتما باز گردد.
منبع: خبرگزاری مهر