وظایف مراقب سالمند چیست؟

به گزارش وبلاگ گوگل، سالمندان احتیاج های متفاوتی نسبت به جوانان و حتی بچه ها دارند. هر سالمندی فرق دارد و احتیاج های مختلفی دارد که ضروری است یک پرستار یا فرد مراقب از آن ها به خوبی آگاه باشد . از آن جایی که نحوه مراقبت و کار های مورد احتیاج سالمندان گسترده است، ضروری است هر یک را در ادامه به طور کامل آنالیز کنیم. گاهی اوقات وظایف مراقب سالمند بسیار ساده است. به طوری که ممکن است حتی به فکر مراقبان سالمند نیز خطور نکند. برای مثال، فقط غذا و سرویس بهداشتی احتیاج های اولیه یک سالمند نیست؛ بلکه گاهی اوقات تنها صحبت کردن با آن ها می تواند حال و هوایشان را برای مدت طولانی عوض کند و احساس بی نظیری به آن ها ببخشد. در ادامه چندین وظیفه مهم و پر اهمیت را که جزء وظایف مراقب سالمند هستند، مورد آنالیز قرار خواهیم داد.

وظایف مراقب سالمند چیست؟

1) داشتن برنامه دقیق برای مدیریت خانه و مراقبت از سالمند

نگهداری سالمندان به میزان کافی سخت است. حالا تصور کنید که مدیریت یک خانه و مراقبت های پزشکی نیز بر عهده شماست. در این شرایط ضروری است یک برنامه دقیق و مناسب را طراحی کنید که تمام جوانب پر اهمیت در آن ذکر شده باشد. در این برنامه باید بودجه مورد نیاز، وسایل مهم، کار های منزل ، دارو های سالمند و سایر موارد این چنینی ذکر شود. بعلاوه از خانواده و یک تیم پزشکی خوب در مراقبت از سالمندتان یاری بگیرید و آن ها را در این برنامه بگنجانید تا برترین خدمات را به سالمندتان ارائه دهید. از قلم نیاندازید که آغاز هر کاری با یک برنامه دقیق و به روز امکانپذیر است؛ در غیر این صورت ممکن است با اتفاقات پیش بینی نشده در جهت رو به رو و غافلگیر شوید.

2) دانش پزشکی به میزان کافی

همه سالمندان تحت نظر پزشک مخصوص خود قرار می گیرند؛ اما در میان وظایف مراقب سالمند، باید به دانش کافی پزشکی نیز اشاره کنیم. شاید سالمند هنگام خوردن غذا مسئله ای برایش به وجود آمد یا به طور ناگهانی احساس نامطلوبی پیدا کرد. در این شرایط مراقب باید کار های اولیه را انجام دهد؛ زیرا در صورت رفتن به بیمارستان، ممکن است خطر جدی تری سالمند را تهدید کند و اتفاق ناگواری رخ دهد. بعلاوه تشخیص دارو ها و مصرف به موقع آن ها وظیفه مراقب است. او باید مراقب دارو ها و نحوه استفاده از آن ها به طور دقیق باشد.

3) فراهم کردن مراقبت های بهداشتی

اغلب سالخوردگان به علت توانایی نداشتن در انجام کار های شخصی مانند حمام رفتن و استفاده از توالت، اغلب به یاری نیاز پیدا می نمایند. مراقب وظیفه دارد به سالمند در حمام کردن و دستشویی رفتن یاری کند. علاوه بر آن، از رعایت بهداشت شخصی آن ها نیز اطمینان حاصل کند. عموما مسائلی که به علت رعایت بهداشت ضعیف برای سالمندان رخ می دهد، بسیار رایج است و ممکن است به مسائل جدی تری منجر گردند.

4) تهیه غذا

غذا درست کردن به تنهایی از وظایف مراقب سالمند نیست؛ بلکه او باید یک برنامه بسیار دقیق برای وعده ها و میان وعده های مختلف داشته باشد. از آن جایی که سالمندان معمولا اشتهای خود را از دست می دهند و میزان کمتری کالری در روز دریافت می نمایند، در نتیجه مراقب وظیفه دارد که برترین و مقوی ترین غذا ها را در آن غذا با کالری کم بگنجاند. علاوه بر غذای مقوی، ضروری است به تداخلات دارویی، بیماری های خاص سالمند، آلرژی و غیره نیز توجه کند تا مشکل خاصی پیش نیاید. برای مثال، اگر فرد سالخورده مرض دیابت دارد، استفاده از شکر محدود شود. یا در روبرو با مشکل فشار خون که در میان تمام سالمندان رایج است، باید مصرف نمک محدود تر شود و از محصولات دیگر به جای آن استفاده شود تا غذا نیز طعمی مطلوب داشته باشد و سالمند میل به خوردن پیدا کند.

5) یاری به جا به جایی و تحرک مناسب

افراد سالخورده اصولا در حرکت دچار مشکل هستند. اگر آن ها از ویلچر یا عصا یاری می گیرند، آموزش نحوه استفاده از آن ها، بر عهده مراقب است. اگر فرد سالمند بر روی زمین سقوط کند، احتمالا مسئله ای برای فرد سالمند پیش خواهد آمد، زیرا عزیزان سالخورده در سنین بالا بسیار آسیب پذیر هستند و با یک برخورد کوچک، آسیب خواهند دید. در نتیجه پرستار سالمندان باید هنگام جا به جایی به سمت دستشویی، حمام و غیره مراقب حرکت آن ها باشد و قدرت بدنی کافی جهت یاری کردن به سالمند را داشته باشد.

6) انجام کار های منزل

در میان وظایف مراقب سالمند، نگهداری از خانه، تمیز کردن محل زندگی و انجام تعمیرات ساده نیز به چشم می خورد. پرستار نباید در شستن ظرف ها یا استفاده از جارو برقی به یاری نیاز نداشته باشد و خودش این کار ها را انجام دهد و فضایی را که برای زندگی او و سالمند فراهم شده است تمیز نگه دارد. بعلاوه در تعمیرات اولیه مانند عوض کردن لامپ نیز مشکل خاصی نداشته باشد و به خاطر چنین مشکل کوچکی با تعمیرکار تماس نگیرد و هزینه های هنگفتی نتراشد. نیازی به یک تعمیرکار متخصص نیست. اما انجام کار های اولیه و آشنایی با نحوه کار لوازم ساده، جزو ملزومات استخدام یک مراقب خوب و با تجربه است.

7) اجتماعی بودن

از آن جایی که انسان ها با افزایش سن، احساس می نمایند مانند سابق توانایی انجام خیلی از کار ها را ندارند، در نتیجه ممکن است گوشه گیر شوند و از اجتماع دوری نمایند. این وظیفه مراقب آن هاست که سالمند را به بیرون از خانه ببرد و او را در رویداد های اجتماعی مناسب شرکت دهد. بعلاوه پرستار باید اجتماعی باشد و بتواند با سالمند ارتباط قوی برقرار کند. در غیر این صورت، احتمالا به مشکل بر می خورد و حال روحی فرد سالخورده روز به روز بد تر می شود.

8) مدیریت اقتصادی

از دیگر وظایف مراقب سالمند، ضروری است به دانش مدیریت اقتصادی نیز اشاره کنیم. اغلب فردی هست که وظیفه پشتیبانی فرد سالخورده را بر عهده دارد و نیاز های اقتصادی را تامین می نماید. اگر بیش از میزان از او پول گرفته شود و صرف تهیه چیز های غیر ضروری شود، احتمالا مسائل بسیاری به وجود خواهد آمد. مخصوصا امروزه که معیشت برای تمام انسان ها سخت شده است. یک مراقب خوب و مسئولیت پذیر، پولی را که در اختیار او می گذارند با مدیریت کامل خرج می نماید و از بروز هر گونه مسئله ای جلوگیری خواهد نمود.

نتیجه گیری

در سرانجام ضروری است بدانید که ما در مطالب بالا تنها به چندین وظیفه بسیار مهم و پر اهمیت که در میان تمام سالمندان مشترک است، اشاره کردیم. این فهرست کامل نیست و شما ضروری است با توجه به نیاز های سالمند خود، یک فهرست مانند موارد بالا از وظایف مراقب سالمند، تهیه کنید و با مراقب در میان بگذارید تا حین انجام کار هر دو طرف راضی و خوشحال باشند و به مشکل خاصی برنخورند.

منبع: یک پزشک

به "وظایف مراقب سالمند چیست؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "وظایف مراقب سالمند چیست؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید