آیا انتقال آب خزر به سمنان فاجعه دریاچه ارومیه را تکرار می نماید؟
به گزارش وبلاگ گوگل، به گفته عضو هیئت رئیسه کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس، سند توسعه آب سفارشی سمنان وجاهت قانونی ندارد.
علی محمد شاعری عضو هیئت رئیسه کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس گفت:
اقداماتی که در زمینه طرح انتقال آب دریای خزر به فلات مرکزی کشور در استان سمنان صورت می گیرد، قانونی نیست. همه شواهد علمی دال بر این است که هرگونه انتقال آب دریای خزر به بخش مرکزی ایران فاقد وجاهت قانونی و کارشناسی است.
وی اضافه نمود:
حتی اگر سند توسعه آب استان سمنان به وسیله مشاوران سفارشی تنظیم گردد از نظر مجلس شورای اسلامی وجاهت قانونی ندارد و قطعا با مخالفت شدید مردم و مسئولان استان های شمالی کشور روبرو می گردد و ما اجازه انتقال آب خزر را نمی دهیم.
برای طرح مطالعاتی یا عملیات اجرایی پروژه انتقال آب دریای خزر به فلات مرکزی تا به امروز هیچ بودجه ای در نظر گرفته نشده در مراجع رسمی و قانون گذاری کشور تصویب نشده است.
شرکت آب منطقه ای سمنان برای هرگونه طرح مطالعاتی جهت انتقال آب دریای خزر به سمنان باید مجوزهای قانونی آن را از مجلس شورای اسلامی دریافت کند، چراکه آغاز هر گونه عملیات اجرایی یا طرح مطالعاتی نیازمند پیش بینی و تصویب ردیف اعتباری قانونی است که تا به امروز این اقدام صورت نگرفته است.
نماینده مردم بهشهر، نکا و گلوگاه در مجلس گفت:
هر چند الزام آور نیست، اما می توان آنالیز طرح مطالعاتی انتقال آب خزر به سمنان را در دستور کار شرکت آب منطقه ای مازندران قرار داد تا اثرات سوء انتقال آب خزر به فلات مرکزی ایران مورد آنالیز و واکاوی دقیق علمی قرار گیرد و سپس مضررات اجرای این پروژه برای مردم بازگو گردد.
وی اضافه نمود:
مسئولان استان سمنان می خواهند فضاسازی رسانه ای انجام دهند تا بحث انتقال آب خزر به سمنان را در میان اذهان مردم نهادینه نمایند اما اجرای این پروژه با توجه به اثرات مخرب زیست محیطی که در پی دارد؛ غیرممکن است و مردم مازندران، گیلان و گلستان اجازه نمی دهند که فاجعه دریاچه ارومیه دوباره تکرار گردد.
شیرین سازی و تامین آب از خلیج فارس و دریای عمان، مشکل کم آبی فلات مرکزی کشور را رفع می نماید که این پروژه در حال انجام است..
منبع: کجارو / خبرگزاری ایسنا