شناسایی ظرفیت های نو برای تامین نهاده های زیستی

به گزارش وبلاگ گوگل، خبرگزاری خبرنگاران-تقسیم کار هدفمند ملی در حوزه زیستی می تواند به توزیع چالش ها و توانمندی ها، متناسب با توان، اقلیم، جمعیت، جغرافیا و ظرفیت هر منطقه منجر گردد.

شناسایی ظرفیت های نو برای تامین نهاده های زیستی

به گزارش خبرگزاری وبلاگ گوگل به نقل از مرکز ارتباطات و اطلاع رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، این کار که به ارتقای بهره وری از دارایی های موجود در کشور می انجامد در ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری پیگیری می گردد. در واقع یکی از آفات امروز حوزه علم و فناوری در کشورما، غلبه تمرکزگرایی در حوزه پژوهش است که برنامه ریزی توسعه در کشور را مختل نموده است. اما با تدوین یک برنامه هدفمند با عنوان طرح تقسیم کار ملی؛ راه حلی بومی برای برطرف این چالش ارائه شد.

در این طرح، موضوعات و احتیاجهای مختلف حوزه زیست فناوری همانند فراوری تجهیزت زیست فناوری، مدیریت پسماندهای جامد صنعتی و فروشویی زیستی، زیست پالایی پساب های صنعتی و خاک های آلوده، کیت های تشخیص بیماری های مهم گیاهی و دامی، واکسن های دام، طیور و آبزیان، کودهای زیستی و زیست مهارگرها، نهاده های زیستی و غیره معین و بازیگران توانمند آن در سراسر کشور شناسایی شدند.

از جمله مهم ترین نهادهای موثر و کارآمد در این حوزه را دانشگاه ها و مراکز تحقیقاتی تشکیل می دهند که در عرصه نهاده های زیستی 7 دانشگاه و موسسه تحقیقاتی به میدان آمده اند تا پاسخی فناورانه برای تامین این احتیاج بیایند.

دانشگاه الزهرا (س) با طرح توسعه سویه ها و گونه هاای صنعتی پشتیبان محیط زیست، پژوهشگاه علوم و تکنولوژی رنگ با طرح فراوری رنگ زیستی حاصل از منابع گیاهی میکروبی و جانوری، موسسه تحقیقاتی علوم شیلاتی کشور با پروژه دستیابی به بیوتکنیک فراوری مواد زیست فعال زیستی از جلبک ها، باکتری، خیار ریایی، مرجان ها و ضایعات فرآوری محصولات شیلاتی، موسسه تحقیقاتی علوم شیلاتی کشور با هدف دستیابی به بیوتکنیک فراوری مروارید در صدف، موسسه تحقیقاتی علوم شیلاتی کشور به منظور بهبود راندمان فراوری آبزیان در جهت افزایش فراوری و کاهش مصرف آب، دانشگاه اصفهان با پروژه طراحی و فراوری زیست حسگرها برای تشخیص و ردیابی سلول ها، میکروارگانیسم ها، ماکروملکول ها و سموم و دانشگاه تربیت مدرس با طرح فراوری ترکیبات زیست فعال با کاربردهای متنوع از منابع طبیعی و آبزیان در این طرح مشارکت می نمایند.

منبع: خبرگزاری آریا

به "شناسایی ظرفیت های نو برای تامین نهاده های زیستی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "شناسایی ظرفیت های نو برای تامین نهاده های زیستی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید